Actualitate

Scade vârsta de pensionare și urmează recalcularea după noua lege!

scade-varsta-de-pensionare-si-urmeaza-recalcularea

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, aseară, în cadrul unei emisiuni TV, că, după ce va intra în vigoare noua lege cu vârsta de pensionare, fiecare pensie aflată în plată va trebui recalculată.

În plus, ministrul a spus că vârsta de pensionare a femeilor care au peste trei copii va scădea. „Trebuie să facem o nouă lege a pensiilor cu care vom veni în octombrie, nu e normal să ieși în 2010 cu o pensie mai mare decât unul care iese în 2011, e o nebunie, un haos în sistem… dupa această lege a pensiilor va trebui ca fiecare pensie aflată în plată să fie recalculată, niciuna în jos… asta presupune un efort din partea funcţionarilor casei de pensii și foarte multe modificări în administrarea caselor de pensii”, a declarat ministrul Muncii.

Lia Olguța Vasilescu a spus că în această nouă lege a pensiilor nu se va egaliza vârsta de pensionare a femeilor cu cea a bărbaţilor.

„Speranţa de viaţă se calculează în decenii, la noi media este de 75 de ani, 72 la bărbaţi şi 79 la femei. Nu am luat în calcul să creștem vârsta de pensionare şi nici să o egalizăm pe cea a femeilor cu a bărbaților, deși ne încurcă o directivă a Uniunii Europene, dar care are aplicativitate începând cu anul 2030. Pana în 2030, ar trebui să facem ca și stat aceste corecții. Pe legea pensiilor care va intra în vigoare anul acesta nu vrem însa să facem aceste corecții din cauză ca noi nu avem speranța de viață nici ca în Olanda, nici ca în Franța, și atunci nu este cazul să operăm de acum aceste modificări”, a conchis ministrul Muncii.

Articol preluat de pe observator.tv

Sus