Actualitate

Scandal cu palme şi ţipete într-o clasă de liceu

scandal-cu-palme-si-tipete-intr-o-clasa-de-liceu

Scene revoltătoare s-au petrecut într-o sală de clasă a liceului din Dolhasca, protagoniştii incidentului fiind câţiva elevi de liceu şi o profesoară.

Secvenţele filmate din spatele sălii de clasă sunt de-a dreptul năucitoare, parcă surprinse dintr-un loc rău famat unde ţipetele, isteriile şi înjurăturile sunt la ele acasă, unde elevii tachinează fără rezerve profesorul de la catedră, unde domină hărmălaia, zarva şi nepăsarea faţă de tot ce înseamnă o oră de curs la liceu şi regulile ei.

Începutul înregistrării video o surprinde pe profesoară cum îl îmbrânceşte pe unul dintre elevi, încercând să-l dea afară din clasă. Elevul se împotriveşte, moment în care profesoara împarte palme adolescentului, în zona capului.

„Ieşi afară, ieşi afară!”, strigă profesoara extrem de iritată şi agitată, după care trânteşte uşa după elevul cu pricina. Din imagini reiese că episodul s-ar fi petrecut în timpul programului şcolar, probabil la începutul unei ore de curs, scena fiind filmată cu un telefon mobil de către un elev.

„Da unde scrie legea asta în p..a mea?”, se aude din clasă vocea unui elev, care pare să aibă un soi de conversaţie cu profesoara de la catedră. „Pe frunte la tine”, este replica dascălului, urmată de un „Să vă fie ruşine”, tot din partea elevului. „Nu-ţi convine, du-te la altă şcoală. N-ai ce căuta la oră la mine”, adaugă profesoara.

Clasa fierbe în continuare, înfăţişând un loc unde fiecare face ce vrea şi spune ce gândeşte, unde dascălul este lipsit de apărare, unde autoritatea acestuia este ştirbită complet de atitudinea elevilor.

Probabil pentru a tempera situaţia scăpată de sub control, în clasă intră un bărbat care încearcă să liniştească apele: „Băi băieţi, gata! Da ce e aicea? Gata!” „Doamna rupe catalogul”, se aude o voce zeflemitoare din clasă.

Citește mai departe pe Monitorul de Suceava

Sus