scoala-de-vara-suceava
Actualitate

Scoala de vară “Ospitalitate și tradiție în România”

Facultatea de  Stiințe Economice și Administrație Publică din cadrul Universității “Stefan cel Mare” din Suceava organizează, în perioada 17 – 22 iulie 2017, Scoala de vară „Ospitalitate și tradiție în România”, în parteneriat cu Asociația Facultăților de Economie din România (AFER), sub egida Hospitality International Summer School (HISS) și a Centrului de Resurse și Cercetări în Turism din cadrul universității sucevene. Hospitality International Summer School a fost inițiat de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Româno-Americană București și Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava.

Printre speakerii care vor participa la Scoala de vară organizată de Facultatea de Stiințe Economice și Administrație Publică se numără prefesori de la universități de prestigiu din țară: Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Româno -Americană din București, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș, dar și  profesioniști din domeniul turismului.

Agenda Scolii de vară prevede prelegeri, seminarii, ateliere de lucru, dezbateri, focus- grupuri, vizite de documentare în regiunea Bucovina, la firme care activeză în domeniul turismului – Conacul Domnesc, Popas Turistic Sucevița, Comoara Bucovinei, Eden Garden -, la companii din ramuri conexe – fabrica de bere BERMAS -, dar și la obiective turistice importante din regiunea Bucovinei – Muzeul Satului, Cetatea de Scaun a Sucevei, Mănăstirea Dragomirna, Mănăstirea Voroneț, Muzeul oului încondeiat – Vama, Atelierul de ceramica de la Marginea (detalii pe site-ul proiectului, http://www.hiss.usv.ro).

La final, studenții vor elabora proiecte dezvoltate în echipe, proiecte ce vor avea ca structură problematica dezbătută în cadrul cursurilor și seminariilor aplicative din cadrul programului școlii de vară. De asemenea, va fi organizat un concurs de fotografie Ospitalitate și tradiție în Bucovina. In cadrul programului sunt organizate activități culturale și de socializare. (O.S.)\

obiectivdesuceava.ro

 

Scoala de vară “Ospitalitate și tradiție în România”
Sus