Actualitate

Școală nouă și modernă pentru elevi din Bilca, mâine are loc inaugurarea

scoala-noua-si-moderna-pentru-elevi-din-bilca-maine-loc-inaugurarea

Zi de sărbătoare duminică, 5 noiembrie, pentru întreaga comunitate din Bilca, unde autorităţile locale, cadre didactice şi invitaţi vor inaugura noua şcoală din localitate, investiţie ce se ridică la peste 350.000 de euro.

Ceremonia de sfinţire şi inaugurare a noii şcoli coincide cu împlinirea a 137 de ani de la naşterea lui George Tofan, fiu al satului Bilca, pedagog, publicist şi artizan al Unirii Bucovinei cu România şi, nu în cele din urmă, cel care dă numele unităţii de învăţământ din comună.

Noua clădire a şcolii este rezultatul unui proiect implementat de primărie în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Banca Mondială, valoarea proiectului ridicându-se la 1.600.000 lei.

Potrivit prof. Costică Negru, directorul Şcolii Gimnaziale „George Tofan” Bilca, „şcoala este modernă, la standarde europene, beneficiind de toate autorizaţiile necesare. Dispune de opt săli de clasă, toate amenajate în cabinete pe arii currriculare. Alături de noua clădire a şcolii, se află alte două edificii noi: grădiniţa şi sala de sport, conturându-se astfel un centru educaţional modern spre a satisface nevoile comunităţii”.

Citește mai departe pe Monitorul de Suceava

Sus