Actualitate

Şi-a lovit prietenul de pahar cu toporul în cap şi va sta la închisoare peste 3 ani

si-a-lovit-prietenul-de-pahar-cu-toporul-in-cap-si-va-sta-la-inchisoare-peste-3-ani

Tribunalul Suceava a dat ieri verdictul în cazul unui bărbat de 57 de ani, din Liteni, trimis în judecată pentru tentativă de omor. Magistraţii l-au găsit vinovat pe N.L. şi l-au condamnat la o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Soluţia de ieri nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

N.L. a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru că în luna iulie 2018 l-a lovit cu toporul în cap pe un bărbat cu care de regulă îşi petrecea timpul şi cu care era prieten.

Din cercetările coordonate de un procuror criminalist a rezultat că victima, un bărbat de 44 de ani, locuia în gospodăria cumnatului său, unde îl ajuta pe acesta la treburi gospodăreşti, precum şi la stâna pe care o avea. Agresorul, N.L., îşi ţinea animalele proprii la stâna cumnatului victimei şi îşi petrecea mare parte din timp la stână. Practic, cei doi, victimă şi agresor, lucrau adesea împreună la stână şi au mai avut discuţii contradictorii ori certuri, fără însă ca acestea să degenereze.

Au băut, s-au certat şi s-au bătut din motive încă necunoscute

„În jurul orelor amiezii, victima a dus mâncare la stână pentru inculpat, iar în continuare, la invitaţia acestuia, a consumat din băutura alcoolică pe care o avea inculpatul la stână. Cele două persoane au ajuns din nou în stare avansată de ebrietate, s-au certat aparent fără vreun motiv plauzibil, inculpatul s-a enervat, a luat toporul pe care îl utiliza la stână şi i-a aplicat victimei două lovituri cu acesta – o lovitură a fost aplicată în zona hemitoracelui stâng posterior, iar cea de-a doua a fost aplicată în zona cranio-cerebrală”, se arăta într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava din cursul anului trecut.

Citește mai departe pe Monitorul de Suceava

Sus