Top 5 This Week

Related Posts

Și-a ucis soția crunt la beție și s-a culcat lângă ea

 

Un bărbat în vârstă de 64 de ani, din comuna Dumbrăveni, a fost trimis în judecată pentru omor, raportat la infracţiunea de violenţă în familie, după ce şi-a ucis soţia în bătaie.

Ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a scos la iveală detalii şocante: după ce şi-a bătut crunt soţia, bărbatul s-a culcat în patul său, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Mai mult, a doua zi dimineaţă, acesta s-a dus la crâşmă, în timp ce soţia sa zăcea moartă în casă.

O relaţie de 46 de ani, stricată de alcool

Crima a fost comisă pe 23 septembrie, bărbatul în vârstă de 64 de ani, Gheorghe Magazin, fiind trimis în judecată în stare de arest preventiv. Procurorii au arătat în rechizitoriu că bărbatul era căsătorit din 1971 cu soţia sa, Veronica, cu 4 ani mai în vârstă decât el. Cei doi obişnuiau să consume frecvent alcool, iar pe acest fond între ei au avut loc mai multe scandaluri violente, care au fost observate şi auzite şi de vecini. Agresiunile nu au fost însă raportate niciodată oficial la poliţie şi nu au existat dosare penale în care bărbatul să fie cercetat.

Bătută ore întregi, fără ca vreun vecin să anunţe poliţia

Pe 23 septembrie, cei doi soţi au consumat alcool, separat, la diferite crâşme, a rezultat din anchetă.
Seara, în jurul orei 21.00, ajuns acasă, Gheorghe Magazin s-a luat la ceartă cu soţia sa, după care a început să o bată.
„Din probatoriul administrat a rezultat că inculpatul Magazin Gheorghe a exercitat multiple acte de violenţă cu pumni, picioare şi corpuri contondente dure asupra victimei în curtea imobilului comun din localitatea Dumbrăveni, după care a târât corpul victimei în interiorul locuinţei”, au arătat procurorii.

Şocant este că vecinii au relatat că au auzit zgomote şi ţipete pe parcursul mai multor ore în acea noapte. Cum scandalurile şi bătăile erau dese în familia Magazin, nimeni nu a sesizat nimic.

Bărbatul nu a dat dovadă de nici o urmă de compasiune faţă de femeia cu care trăia din 1971. Foarte probabil, şi alcoolul a jucat un rol esenţial în această atitudine.

„Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că deşi şi-a dat seama că actele sale de violenţă au condus la decesul victimei, inculpatul s-a culcat în aceeaşi încăpere cu aceasta, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic deosebit”, se arată într-un comunicat al procurorilor.

A aprins becul din curte în semn de doliu, după care s-a dus la crâşmă

A doua zi dimineaţă, când s-a trezit, bărbatul s-a deplasat la un bar din localitate, unde a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice. Un amănunt este că bărbatul a aprins becul din curte în semn de doliu înainte de a merge la crâşmă. Abia după ce a băut şi a prins curaj, bărbatul a început să le spună vecinilor despre faptul că soţia sa a murit. El a declarat iniţial în faţa anchetatorilor că i-a dat câteva palme soţiei, însă nicidecum că a omorât-o.
Concluziile medico-legale au fost clare şi au înlăturat orice dubiu: moartea femeii a fost violentă şi a fost cauzată de şocul traumatic şi hemoragic survenit în urma multiplelor politraumatisme, prin lovire cu corpuri dure şi asfixie mecanică.

Analizele toxicologice au arătat că femeia avea o alcoolemie de 2,80 la mie.

Bărbatul din Dumbrăveni va fi judecat în primă fază de Tribunalul Suceava.

Sursă: Monitorul de Suceava

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles