Actualitate

Singura terasă europeană a Rădăuților – Terasa Tudor

terasa-tudor-radauti

În mod surprinzător singura terasă europeană din târgul Rădăuților este cea a prea-cunoscutului BAR Tudor. Zicem surprinzător pentru că ne-am fi așteptat de la localurile cu ștaif din oraș să înceapă să înțeleagă faptul că terasa este un loc în aer liber în care omul ieșit la socializare chiar vrea să poată respira.

În târg, însă de ani întregi prin terasă se înțelege doar un spațiu ceva mai deschis ca unul închis, plin de pericole pentru oamenii care suferă de mania curentului. Conform unor  opinii neavizate ar fi vorba despre pericolul furtunilor care în zona Rădăuților fac de râs orice umbrelă. Cine ar putea uita, de exemplu, terasa din parc, de sub mesteceni (plopi albi? Nu știm să îi deosebim), ruptă de furtună înainte ca lumea să afle cum a obținut autorizație un local fără grup sanitar? Unii mai răi ar zice că motivul real al închiderii este că mulți dintre consumatori au nevoie de intimitatea dinainte de majorat, dar refuzăm să credem asta.

Cu toate acestea, un cumul de factori externi (între care am enumera crearea celei mai mici străzi pietonale din lume și legea anti-fumat) a determinat proprietarii BAR Tudor să aducă în această inimă a Bucovinei prima terasă pe model european, la pietonală.

Aceasta beneficiază nu doar de un mobilier nou și plăcut dar și de ambianța arhitecturală și de faptul că este relativ ferită de zgomotul din trafic. Și nu ne-ar mira ca turiștii care ajung în oraș să o prefere pe timp de seară altor variante mai puțin aspectuoase.

Nu putem decât să sperăm că într-o bună zi pietonala o să fie prelungită și că BAR Tudor nu o să rămână solitar acolo.

Deocamdată, felicitări celor ce au avut inițiativă la Bar Tudor Rădăuți!

Sus