Actualitate

Șocant: fetiță de 6 ani în stare vegetativă după ce a fost lovită de mașină

socant-fetita-de-6-ani-in-stare-vegetativa-dupa-ce-a-fost-lovita-de-masina

Un accident șocant petrecut acum mai bine de o lună şi jumătate s-a transformat într-o dramă teribilă, care are toate şansele să devină una de lungă durată.

O fetiţă în vârstă de doar 6 ani de zile a suferit leziuni extrem de grave la cap după ce a fost accidentată de o maşină, şi se află în stare vegetativă, cu prognostic șocant de recuperare rezervat. Micuţa provine dintr-o familie săracă din satul Costâna, comuna Todireşti. Oamenii au primit deja decontul de cheltuieli de la Spitalul Judeţean Suceava, care se cifrează la aproape 40.000 de lei. Condiţiile în care s-a petrecut accidentul sunt destul de complicate şi este greu de spus cine va fi obligat să acopere cheltuielile.

Trimisă la cumpărături, a trecut strada şi a fost lovită de o maşină

Accidentul s-a petrecut pe 20 iulie, seara, în jurul orei 19.00. Copila care abia împlinise 6 ani de zile, Iuliana Șerban, a fost trimisă de mamă la un magazin din apropierea casei, pentru a face cumpărături.

Fata a avut de traversat DJ 290D, drumul judeţean care străbate localitatea. Minora nesupravegheată s-a angajat în traversare şi a fost lovită de un autoturism Renault condus de Cristian P., în vârstă de 42 de ani, localnic din Todireşti.

Micuţa a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la spital în stare foarte gravă. Ea a fost internată la Reanimare, cu un grav traumatism cerebral, în comă.

Fata a rămas în comă la spital săptămâni întregi, cu un traumatism cranio-cerebral grav, cu scorul de evaluare a stării de conştienţă Glasgow coma scale (GCS) – 6.

Fata a fost salvată şi a ajuns la un centru de recuperare pentru copii

Din fericire, în ciuda stării extrem de grave, medicii neurochirurgi suceveni au reuşit să o salveze pe fetiţă şi să o stabilizeze.

Fata a început să respire singură şi să deschidă ochii, având reacţii spontane. Veştile bune se opresc însă aici. Sunt progrese foarte importante, însă, în rest, fata este paralizată.

Pe 3 septembrie, medicii suceveni au făcut demersuri pentru ca micuţa să fie transferată la Centrul de Recuperare pentru Copii Dr. Nicolae Robănescu din Bucureşti, cel mai indicat pentru ca micuţa să intre într-un program de recuperare. Între timp, fata a ajuns la spitalul din Capitală, unde este internată alături de mama sa.

Citește mai departe pe Monitorul de Suceava

Sus