Actualitate

Șofer din Vicovu de Sus dat în urmărire

dat în urmărire Vicov

Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că a fost dat în urmărire generală un sucevean în vârstă de 30 de ani, care are de executat opt luni de închisoare pentru infracţiuni la regimul rutier.

Tânărul din oraşul Vicovu de Sus care a fost dat în urmărire, a fost judecat într-un prim dosar pentru o infracţiune rutieră, primind o pedeapsă cu suspendare, însă a recidivat, fiind depistat la volan deşi nu mai avea permis. Conform Codului Penal, a doua condamnare i-a adus şi revocarea suspendării condiţionate a primei pedepse, care va fi executată în regim de penitenciar.

În anul 2012, individul a fost condamnat la 6 luni de închisoare, de Judecătoria Rădăuţi, pentru că a refuzat să dea probe biologice de sânge după ce a fost tras pe dreapta de un echipaj rutier. El a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de refuz de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, infracţiune pedepsită mai aspru decât consumul de alcool în sine. Cum tânărul era la prima infracţiune la regimul rutier, pedeapsa a fost suspendată condiţionat. Din păcate, tânărul nu a receptat pozitiv mesajul de clemenţă al judecătorilor şi un echipaj de poliţie l-a prins la volan deşi acesta nu mai avea permis de conducere. Trimis din nou în judecată, a primit două luni de pedeapsă pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, la care s-au adăugat cele şase luni, pedeapsă care a fost transformată din una cu suspendare în una cu executare. A rezultat pedeapsa de opt luni de închisoare cu executare. Această sentinţă a fost stabilită în iunie 2016 de Judecătoria Rădăuţi şi a rămas definitivă la Curtea de Apel Suceava, pe 24 octombrie, după ce apelul înaintat de el a fost respins.

Cum mandatul de executare a pedepsei nu a putut fi pus în aplicare, pentru că poliţiştii nu l-au găsit pe condamnat, Poliţia Română a dispus ca vicoveanul să fie dat în urmărire generală.

Articol preluat de pe monitorulsv.ro

Sus