Actualitate

Șofer prins cu 149 km/h și peste 30 de permise reținute pentru viteză

sofer-prins-cu-149-kmh-si-peste-30-de-permise-retinute

Un tânăr șofer din Iaslovăț în vârstă de 24 de ani a depășit neregulamentar și a condus cu o viteză de 149 km/h într-o zonă cu limitarea vitezei la 70 km/h.

În perioada 11-15 august, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanților la trafic, Serviciul Rutier Suceava împreună cu birourile și formațiunile de profil din teritoriu au organizat acțiuni pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză, a depășirilor neregulamentare și pentru reducerea riscului rutier datorat conducerii de vehicule sub influența alcoolului, în zona sau pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, cu efective mărite pe drumurile publice din județ. Toate autospecialele dotate cu aparate radar au acționat zilnic pe drumurile naționale și europene, zilnic 48 polițiștii fiind la datorie, cu atenție la fiecare șofer.

Au fost aplicate 1169 sancțiuni contravenționale în valoare de  497.504 lei, majoritatea (627) pentru depășirea regimului legal de viteză, dar și 10 pentru consum de alcool.

Au fost ridicate 89 de permise de conducere (10 pentru alcool, 32 pentru viteză și 47 pentru alte abateri și 35 certificate de înmatriculare, fiind constatate 17 infracțiuni la regimul rutier.

Printre cele mai grave:

Un tânăr de 22 ani din comuna Rădășeni a fost prins cu o concentrație de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un tânăr din Iaslovăț în vârstă de 24 de ani a depășit neregulamentar și a condus cu o viteză de 149 km/h într-o zonă cu limitarea vitezei la 70 km/h. Un bărbat din Stulpicani a condus sub influența băuturilor alcoolice, mai exact 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sursă: suceavanews.ro

Sus