Actualitate

Șoferi fără permis de conducere prinși de poliție

fără permis

În urma euforiei alegerilor unii locuitori din zona Rădăuților au uitat că nu au dreptul să circule fără permis de conducere.

Pe 6 iunie 2016, în jurul orei 19:00, o patrulă a Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a încercat să oprească pentru control un moped,, pe raza comunei Putna. Conducătorul  mopedului a ignorat semnalele acustice și luminoase ale poliției, motiv pentru care patrula s-a angajat în urmărirea sa. Urmărirea s-a finalizat după 3,5 km pe un drum forestier, unde tânărul a abandonat mopedul și a încercat să se facă nevăzut. Echipajul de poliție a fost totuși prompt și l-a prins și imobilizat.

După ce tânărul a fost reținut s-a constatat că este un localnic, în vârstă de 21 de ani, care nu deținea permis pentru nicio categorie de vehicul. De asemenea, s-a descoperit că mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat. Ca urmare a incidentului poliția a indisponibilizat la sediu mopedul pentru cercetări și a întocmit un dosar penal, care urmează să fie soluționat procedural.

Pe 7 iunie 2016, ora 01:45 un autoturism a fost oprit pentru control, pe un drum comunal neclasificat în comuna Burla, de un echipaj de poliție al Secției 3 Poliție Rurală Marginea. La verificarea conducătorului auto în baza de date s-a constatat că acesta este  un minor de 17 ani care nu deține permis auto pentru vreo categorie de autovehicule. Ca urmare a incidentului poliția a întocmit un dosar penal care urmează să fie soluționat procedural.

Sus