Actualitate

20 de șoferi au rămas fără permis în acest weekend

weekend soferi fără permis suceava

În acest weekend, având în vedere și celebrarea sărbătorii de Sf. Ioan, dar și a sărbătorilor de iarnă pe rit vechi, peste 150 de polițiști au fost prezenți în trafic, în ciuda gerului năprasnic.

Au fost pe teren pentru a identifica la timp problemele și pentru a-i trage la răspundere pe șoferii care au consumat alcool și au pus în pericol siguranța traficului rutier în acest weekend plin de sărbătoare.

Au fost suspendate peste 20 de permise de conducere și au fost aplicate zeci de sancțiuni contravenționale. În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 4:15, patrula de siguranță a oprit pentru control pe DC neclasificat în comuna Marginea autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani din Vicovu de Jos. Întrucât acesta emana halena alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o alcoolemie de 0.53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul s-a ales cu dosar penal.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 00:48, polițiștii din Gura Humorului, pe raza comunei Valea Moldovei au oprit un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 20 de ani. Deoarece și acesta emana halena alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 2:20, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava, au oprit pentru control pe DJ 178A în comuna Todirești autoturismul condus de un bărbat de 40 de ani din comună. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a stabilit că avea o îmbibație alcoolică de 0.59 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit astfel dosar penal.

Articol preluat de pe informatiata.ro

Sus