Actualitate

Șoferi fără permis și în stare de ebrietate prinși în zona Rădăuți

După cum ne-am obișnuit pe șoselele din zona Rădăuți și ziua de ieri a fost una plină de peripeții pentru șoferi. Ca în orice zi productivă, echipajele de poliție au prins la acțiuni de rutină atât șoferi în stare de ebrietate, cât și fără permis de conducere.

S-a confirmat, din nou, că un șofer care circulă în zonă ar trebui să fie de două ori mai atent în trafic. O școală de condus preventiv cu siguranță ar avea succes în regiune.

Dintre capturile zilei de 5 mai 2016 menționăm:

La orele 18:49 pe DN 2H, pe raza localității Bădeuți, un echipaj de poliție a oprit un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani din municipiul Suceava. Deoarece acesta emana halenă alcoolică a fost verificat cu aparatul etilotest obținându-se un rezultat de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, la spital i-au fost prelevate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. De asemenea, a fost întocmit dosar penal care urmează să fie soluționat procedural.

Un echipaj de poliție a oprit la orele 19:15 pe DC Pietroasa în comuna Voitinel un autoturism cu număr de înmatriculare din străinătate. După ce acesta a fost oprit echipajul a remarcat faptul că șoferul a schimbat locul cu persoana de sex feminin de lângă el. Șoferul a fost identificat ca fiind un tânăr de 24 de ani din Vicovu de Jos care a mărturisit că nu are la el actele personale și că nu posedă nici permis de conducere. Verificarea în baza de date a relevat faptul că acest tânăr a avut permis care a fost anulat. În consecință a fost întocmit dosar penal care urmează să fie soluționat procedural.

La orele 22:22 pe DN 2E, un echipaj de poliție a folosit semnale luminoase și acustice în încercarea de oprire a unui autovehicul care circula cu viteză spre Volovăț, dar acesta nu a oprit. După o urmărire pe o distanță de 5 km autoturismul a oprit și s-a dovedit că șoferul este un bărbat de 37 de ani din Marginea. Pentru că acesta emana halenă alcoolică s-a încercat testarea cu aparatul etilotest, apoi s-a dorit prelevarea de probe biologice, dar acesta a refuzat în ambele situații să se conformeze. Poliția a întocmit dosar penal care urmează să fie soluționat procedural.

Sus