Top 5 This Week

Related Posts

SOMMERFEST Rădăuți

 În perioada 9-13 august 2023, va avea loc Festivalul SOMMERFEST RĂDĂUȚI – Muzica Comunităților. Ajuns la cea de a noua ediție, festivalul aduce în atenția publicului ideea de multi-etnicitate și multiculturalitate prin  recitaluri de muzică clasică, jazz, expoziții, lansări de carte și cursuri de măiestrie.

În acest an seria concertelor se deschide pe 9 august, la Casa de Cultură din Rădăuți, cu o seară dedicată compozitorilor germani, în interpretarea violonistului Andrei Mihail RADU, a trompetistului Andrei CANDRIANU și a pianiștilor Măriuca POPA, Corina RĂDUCANU și Eugen DUMITRESCU.

În cea de a doua zi de festival, pe data de 10 august, publicul este așteptat la Marele Templu-Sinagoga Rădăuți, la o serie de evenimente ce cuprind lansarea de carte a istoricului Daniel HRENCIUC – Medici evrei din Rădăuți, prezentată de prof. Maria EPATOV și dr. Ionuț LUCHIAN – prodecan în cadrul UMF Iași, conferința cu tema Odisee Muzicală – susținută de muzicolog Amalia SZÜCS BLĂNARUmicro-recital cu pianiștii Corina RĂDUCANU și Eugen DUMITRESCU – Integrala lucrărilor pentru pian la patru mâini de György Ligeti, vernisajul expoziției Ligeti 100, seara încheindu-se cu Jazz în Sinagogă – Let`s Joe, Ella – o călătorie în lumea sonoră a duetului Ella Fitzgerald și Joe Pass imaginată de interpreta Ruxandra ZAMFIR și chitaristul Sorin ROMANESCU.

Vineri, 11 august, la Biserica Romano-Catolică, sunteți invitați la o liturghie în limba germană urmată de concertul O voce și o chitară…în pași de dans  susținut de Deutsche Liedertafel Rădăuți și Duo HESPERUS – Costin SOARE & Ioan BĂNESCU. Cursurile de măiestrie, care întregesc seria de evenimente culturale, dedicate tinerilor ce studiază vioara, trompeta, chitara, pianul și muzică de cameră, susținute de artiștii invitați, se vor încheia cu concertul Maeștri și Discipoli, duminică 13 august, la Marele Templu – Sinagoga Rădăuți.

Toate evenimentele încep de la ora 18. Intrarea la evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile. Proiectul cultural beneficiază de sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germania la București și este organizat de Casa de Cultură Rădăuți, Primăria Municipiului Rădăuți și Asociația Klavier ART. Parteneri: Galeriile de Artă Traian Postolache, Marele Templu-Sinagoga Rădăuți, Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi Rădăuți, Uniunea Germanilor Bucovineni Rădăuți și Forumul Democrat al Germanilor din Bucovina. Director al festivalului este Ovidiu FOCA și director artistic Corina RĂDUCANU.

spot_img
@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles