Actualitate

Soul Serenade & Russell Ramirez, la Casa de Cultură din Rădăuți

soul-serenade-russell-ramirez-la-casa-de-cultura-din-radauti

Fundația Eden organizează vineri, 22 septembrie, la ora 19:00, la Casa de Cultură din Rădăuți, evenimentul cultural susținut de Soul Serenade & Russell Ramirez.

„Îmblânzitorul de trombon”, Russell Ramirez s-a născut în regiunea Tidewater, Virginia, USA, dar la scurtă vreme ai lui au ales ca reşedinţă Carolina de Sud. Pe la 11 ani, alăturându-se unui program muzical al şcolii, alege ca partener de scenă („musical vehicle”) trombonul, fără să ştie că, în urmă cu mulți ani, bunicul său făcuse aceeaşi alegere. Urmează cursurile de jazz ale Universităţii din Carolina de Sud şi pe la începutul anului 2012, înarmat cu preţioasa diplomă, ia drumul New Orleans-ului, unde îşi face un nume pe scena muzicală locală.

Devine membru al Cluburilor de Jazz Smoking Time şi Doombalaya, cântă în Trupa The Good for Nothin’ şi ia parte la diferite alte proiecte muzicale. Înregistrează un album în duet cu chitaristul Georgi Petrov. Recent a încheiat un turneu prin Europa cu colegii săi de la The Roaming’ Jasmine, trupă care s-a născut, după un bun obicei, pe străzile New Orleans-ului, după care, pentru că nu-i lipseşte umorul, s-a alăturat celor de la Sea Clown Circus, aflaţi într-un circuit prin insulele greceşti.

Când nu se lasă ispitit de trombon, după cum ne-au spus organizatorii evenimentului de la Rădăuți, îşi face timp să citească şi să călătorească spre destinaţii inedite sau se relaxează la un joc de table. Fundația Eden îi propune „o aventură muzicală alături de cei de la Soul Serenade, colaborare ce-şi va confirma certificatul de naştere în câteva concerte în Suceava, Rădăuţi şi Bucureşti. Jazzy-bluesy şi un trombon jucăuş.

Sursă: Monitorul de Suceava

Sus