Actualitate

Spargerile de locuințe continuă în zona Rădăuți

Fenomenul spargerilor de locuințe continuă să se agraveze în zona Rădăuți.  Astfel, faptul că în regiune există foarte multe case nelocuite în care reprezentanții diasporei investesc constant pare să fie o invitație pentru hoți. Poliția recomandă, pe cât posibil, asigurarea acestor locuințe prin sisteme de alarmă sau / și contracte cu firme de pază specializate.

Ultimul incident de acest gen s-a petrecut într-un imobil nelocuit din Vicovu de Sus. Pe data de 5 mai 2016 la orele 09:30 la Postul de poliție din localitate s-a făcut o sesizare că din casa unui localnic, în vârstă de 47 de ani, au fost sustrase mai multe bunuri.

Cum se întâmplă de obicei în aceste situații, infractorii au profitat de faptul că  proprietarul era plecat la muncă în străinătate și au forțat o fereastră pentru a intra în casă. Pătrunderea s-a putut realiza pentru că locuința nu dispunea de un sistem de pază și alarmă. Se pare că infracțiunea s-a petrecut în intervalul 28 aprilie și 5 mai 2016. Spărgătorii au sustras în special scule electrice.

Poliția din Vicovu de Sus a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Cercetările sunt continuate de polițiști pentru a fi identificați autorii și pentru a se încerca recuperarea prejudiciului.

Chiar dacă, de obicei, este foarte greu ca paguba din astfel de spargeri să fie recuperată, de data aceasta există speranțe mai mari deoarece nu a trecut o perioadă prea lungă de la petrecerea incidentului. Persoanele care au cunoștințe despre infracțiune au posibilitatea să transmită informațiile poliției.

Sus