Actualitate

Speranța de viață a scăzut în Suceava

speranța de viață

Suceava a reușit să se remarce din nou în țară, de data aceasta prin faptul că este unul din puținele județe în care speranța de viață la naștere a scăzut.

Astfel dacă speranța de viață era acum doi ani de zile de 75,58 de ani acum a ajuns la 75,56 de ani. Chiar dacă speranța de viață în Suceava este încă peste media națională (75,47 de ani), județul a reușit să coboare de pe locul 5 în țară pe locul 9 în doar doi ani de zile.

„După criteriul speranței de viață la naștere (denumită și durata medie de viață), județul Vâlcea este la un pol, iar Satu Mare la celalalt. Vâlcenii au o speranță de 77,93 de ani, iar sătmărenii de 73,1 ani, se arată într-o cercetare a Statisticii, obținută de HotNews.ro. Capitala, în ciuda nivelului ridicat de stres și a poluării, este pe locul al doilea în privința duratei medii a vieții: 77,9 ani. Chiar dacă speranța de viață la naștere reflectă gradul de dezvoltare, evoluția acestui indicator este condiționată mai degrabă de stilul de viață, de starea de  sănătate, de alimentație și de nivelul educației sanitare, decât de condițiile economico-sociale.”

Citește continuarea articolului în HotNews 

Sus