Actualitate

Spitalul Municipal Rădăuţi obţine o victorie în instanţă, într-un proces cu Casa de Asigurări de Sănătate

de-la-discoteca-direct-la-spital

Spitalului Municipal „Sf. Doctori Cosma şi Damian” Rădăuţi are toate șansele să recupereze peste două milioane de dolari.

Înalta Curte de Casaţie și Justiţie a admis, la finele săptămânii trecute, recursul declarat de Spitalul Rădăuţi și a trimis spre rejudecare la Tribunalul Suceava dosarul în care unitatea spitalicească rădăuţeană a acţionat în judecată Casa de Asigurări de Sănătate Suceava pentru recuperarea a peste opt milioane de lei, reprezentând servicii medicale efectuate în perioada 2012-2014, peste valoarea contractului-cadru. Managerul Spitalului Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian” Rădăuţi, Traian Andronachi, a declarat: „Înalta Curte de Casaţie și Justiţie a admis recursul declarat de Spitalul Municipal Rădăuţi și trimite cauza la Tribunalul Suceava pentru refacerea întregii documentaţii, pentru că spitalul are dreptate”.

Andronachi a arătat că în anul 2015 Corpul de Control al ministrului Sănătăţii a efectuat verificări la Spitalul Rădăuţi, verificări în urma cărora a fost întocmit un raport în care sunt stabilite mai multe măsuri de îndeplinit, printre care și cea legată de acţionarea în judecată a CAS Suceava în cazul în care această instituţie nu era de acord să achite suma de 8,169 milioane de lei, reprezentând servicii medicale acordate peste valoarea de contract.

Andronachi: Pentru prima dată în istoria „contemporană” justiţia română face dreptate în detrimentul CAS Suceava

Managerul a mai arătat că nici la instanţa de fond, Tribunalul Suceava, și nici la Curtea de Apel Suceava, Spitalul Rădăuţi nu a obţinut o hotărâre favorabilă, iar în recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie „a fost admis de principiu recursul” formulat de unitatea rădăuţeană. „Pentru prima dată în istoria „contemporană” justiţia română face dreptate în detrimentul CAS Suceava, reparând, mai mult din punct de vedere moral deocamdată, prejudiciile suferite de spitale vizavi de serviciile prestate de unităţile sanitare cu paturi peste valoarea contractului, cu alte cuvinte, servicii nedecontate”, a afirmat Andronachi.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

Sus