Actualitate

Străzile vor fi mai sigure

Străzile vor  fi mai sigure în România după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a emis o decizie care va duce la uniformizarea interpretării legislației. Noutatea constă în faptul că în cazul agresiunilor asupra unei singure persoane cercetarea și trimiterea penală vor putea continua chiar dacă aceasta își retrage plângerea penală. Cu alte cuvinte nu vom mai asista la situații în care o victimă agresată, care a stat spitalizată, își retrage brusc și misterios plângerea penală.

Au existat nenumărate situații în care agresorii au beneficiat de neclaritatea legii, au rămas în libertate și au continuat să se creadă stăpânii străzilor. Mai multe informații puteți afla din cele scrise de Evenimentul Zilei:

„Tratamentul lejer de care se bucurau bătăușii interlopii în sistemul judiciar, atunci când agresau fizic pe cineva, se va schimba după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a emis o decizie, publicată ieri în Monitorul Oficial, care impune tuturor instanțelor o interpretare unică a Articolului 371 din Codul Penal care pedepsește infracțiunea de „tulburare a ordinii și liniștii publice”. Înalta Curte a decis că infracțiunea se comite chiar și atunci când este vorba de o singură persoană agresată și că nu e nevoie să fie mai multe victime pentru ca sistemul judiciar să sancționeze fapta ca infracțiune.”

Citește continuarea articolului pe Evenimentul Zilei

Sus