Actualitate

Suceava, județul cu cele mai multe și groaznice accidente din țară

suceava-judetul-cu-cele-mai-multe-si-groaznice-accidente-din-tara

Şoselele din judeţul Suceava au rămas şi în ultimul an cele mai periculoase din România.

O arată statisticile de la nivelul Poliţiei Române. Anul trecut, în judeţul Suceava au murit în accidente rutiere 104 persoane, doar cu una în minus faţă de anul 2016. La nivel naţional, judeţul Suceava ocupă primul loc în ceea ce priveşte numărul de persoane decedate în accidente rutiere. Referitor la numărul de accidente grave, cu 296 de accidente Suceava se află pe locul V în nedoritul top al judeţelor în care au loc cele mai multe evenimente rutiere grave. Cea mai mare problemă rămâne însă cea a morţilor, cea mai dramatică consecinţă a accidentelor rutiere. Şi în 2016, Suceava a deţinut tot primul loc în acest nefericit top.

Cele mai groaznice accidente, în judeţul Suceava

Ce se mai remarcă în sensul rău în 2017 este şi că în Suceava au avut loc două dintre cele mai groaznice accidente petrecute în România.

O analiză publicată de colegii de la Adevărul arată că în 2017 în România au avut loc patru accidente cu câte cinci persoane decedate. Din acestea, două au avut loc în Suceava. Ceea ce nu este prins în această statistică este că unul dintre accidente, cel de la Cornu Luncii, s-a soldat până la urmă cu şase morţi. Practic, anul trecut, singurul accident din România cu şase persoane decedate este cel petrecut la Suceava, pe DN 2E, pe raza comunei Cornu Luncii, iar din cele cu cinci morţi unul este cel de la Ilişeşti.

Reamintim că pe 14 octombrie 2017, un bărbat aflat în stare avansată de ebrietate (alcoolemie de peste 2 la mie), care conducea un autoturism cu 130 de km/h în localitate, pe DN 2E, la intrarea în Sasca Mare, comuna Cornu Luncii, a pătruns pe sens opus, urmând un impact nimicitor cu autoturismul VW Touran condus de preotul Petru Gavril, în vârstă de 35 de ani, din Lămăşeni – Rădăşeni. Preotul mergea spre Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sf. Parascheva, alături de soţie, cei patru copii ai lor, sora şi cumnatul său. În urma accidentului şi-a pierdut viaţa şoferul beat, preotul Gavril, sora şi cumnatul său, şi doi dintre copiii preotului. Un accident rutier cu un grad de tragism fără precedent, cu familii nenorocite de un inconştient care a plătit şi el preţul suprem pentru ce a făcut.

La ceva mai mult de două săptămâni a urmat accidentul cu cinci tineri care au murit arşi într-o maşină. Pe 1 noiembrie, la ora 3.30 dimineaţă, în curba de la intrarea în Ilişeşti dinspre Suceava, un Audi în care se aflau cinci persoane a fost scăpat de sub control de şofer. Autovehiculul care circula cu viteză foarte mare a lovit mai întâi un autocamion al unei firme de lactate, după care a fost aruncat într-o altă maşină, iar mai apoi s-a răsturnat pe şosea.

În urma impactului, autoturismul marca Audi a luat foc şi a ars ca o torţă, iar cei cinci tineri din interior nu au avut nici o şansă. Cei cinci, patru băieţi şi o fată, veneau din municipiul Suceava, unde participaseră la o petrecere într-un club. Deşi nu există încă o confirmare oficială a alcoolemiei, şi în acest caz există numeroase indicii şi declaraţii ale martorilor din care rezultă că şi tânărul care s-a aflat la volan a consumat alcool.

De altfel, în afara acestor două carnagii, în judeţ au mai avut loc şi mai multe accidente cu câte doi morţi. Alcoolul a fost cauză determinantă în multe dintre aceste accidente.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

Sus