Actualitate

Supermarketurile obligate să renunțe la taxa la raft

Supermarketurile și hypermarketurile din țară își vor pierde o parte din puterea pe care o au asupra furnizorilor. O modificare legislativă extrem de importantă a fost efectuată astăzi de către Comisia pentru agricultură și industrie alimentară. Aceasta a decis că lanțurile de supermarketuri și hypermarketuri nu vor mai putea utiliza taxe de raft.

Dispariția taxelor la raft ar putea duce la schimbări interesante în oferta și aranjamentul mărfurilor. Pentru a intra în vigoare amendamentul trebuie să treacă de plenul Camerei Deputaților și de promulgare.

„Supermarketurile și hypermarketurile vor fi închise chiar și până la 6 luni, în caz de abateri repetate, dacă solicită furnizorilor taxe și servicii pentru activitatea de comercializare sau le interzic acestora să vândă aceleași produse altor comercianți la prețuri mici sau egale.

Decizia a fost luată de către deputații din Comisia pentru agricultură și industrie alimentară, care au votat acest amendament la proiectul de lege care îi obligă pe marii comercianți să se asigure că minimum 51% din oferta de carne, legume, fructe, lapte și produse de panificație este de la producători locali.”

Citește continuarea articolului pe Profit.ro

Sus