Actualitate

Suspecți de proxenetism și trafic de minore în Suceava

proxenetism și trafic de minore

Peste 20 de persoane suspecte de proxenetism și trafic de minore au fost ridicate astăzi de DIICOT Suceava.

O lovitură extrem de mare pentru 4 rețele infracționale suspectate de proxenetism și trafic de minore. Aceste grupuri identificau minore sau majore aflate în situații dificile, cu experiență de viață redusă. Cele care prezentau deficiențe mentale ușoare sau proveneau din centre de plasament erau victimele ideale. O altă condiție importantă era situația financiară precară, bineînțeles. „Recrutarea” victimelor se făcea prin promisiunea falsă a obținerii unui loc de muncă bine plătit în străinătate sau în țară.

Astăzi dimineață însă a avut loc o acțiune de amploare a DIICOT Suceava. S-au făcut zeci de descinderi pentru anihilarea acestor rețele de trafic de persoane, printre care se includ și copii. Procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară au efectuat 19 percheziții domicilare.

Conform cercetărilor, se pare că în ultimii doi ani aceste grupuri au exploatat sexual 14 persoane vătămate. Dintre acestea, 7 persoane minore pe care le-au obligat să se prostitueze pe raza județelor Suceava, Prahova, Buzău, dar și în Atena – Grecia. Majoritatea tinerelor erau școlarizate în cadrul unui centru școlar special din Suceava. Nu întotdeauna cu promisiuni false, traficanții au propus direct fetelor prostituția în folosul lor, urmând să împartă sumele de bani obținute. Unele victime acceptau din lipsă de bani, altele erau agresate fizic sau moral dacă opuneau rezistență. Nu de multe ori metoda traficanților de a le atrage a constat în a se folosi de atașamentul lor emoțional.

La sediul DIICOT Suceava au fost aduse 23 de persoane în vederea audierii, suportul de specialitate fiind oferit de Direcția Operațiuni Speciale.

Articol preluat de pe Informațiata.ro

Sus