Actualitate

Suspendarea permisului nu mai constituie o problemă în zona Rădăuți

Suspendarea permisului de către Poliția Rutieră este o acțiune care, în mod obișnuit, îl obligă pe cel sancționat să se familiarizeze cu mersul pe jos și transportul în comun. În zona Rădăuți situația nu este chiar așa. Permisul suspendat nu aduce modificări semnificate în viața celui sancționat, acesta simțindu-se liber să-și continue rutina zilnică.

Nu mai departe de zilele trecute, în urma unor controale de rutină, au fost identificați doi șoferi care probabil că au uitat ce au învățat la orele de legislație.

Astfel, pe 20 aprilie la orele 23:23 un echipaj al Poliției Vicovu de Sus a oprit un autovehicul înmatriculat în străinătate pe DJ209G, condus de un tânăr de 28 de ani din localitate. Verificările au relevat faptul că acesta are permisul suspendat pentru 3 luni (6 februarie – 5 mai).  Tânărul s-a ales cu dosar penal care va fi soluționat procedural.

O zi mai târziu, pe 21 aprilie, la orele 23:10 o patrulă a Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control, în Horodnic de Jos, autovehiculul unui localnic. Verificările de rutină au scos la iveală un cumul de trei încălcări ale legii:

  • Testarea cu aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0.95 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior i-au fost recoltate probe biologice;
  • Permisul de conducere al bărbatului era anulat din 14 septembrie 2011;
  • Numărul de înmatriculare de la autovehicul era de la un altul radiat din circulație din 15 septembrie 2011.

Bărbatului i s-a întocmit dosar penal care va fi soluționat procedural în perioada următoare.

Sus