Actualitate

Tâlhărie și violență în Vicovu de Sus

Tâlhăria, în Vicovu de Sus, se pare că implică în ultima vreme și folosirea de violență. Până recent infractorii se mulțumeau să profite de lipsa de la domiciliu a păgubiților sau de neatenția lor, dar acum aceștia au din ce în ce mai mult tupeu.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a hotărât să ceară arestarea preventivă  a lui Aurel-Gheorghe Betean și a lui Cătălin Bogdan pentru infracțiunea de tâlhărie calificată.

Se pare că pe 3 mai 2016, aflați într-un bar din Vicovu de Sus, Aurel-Gheorghe Betean și Cătălin Bogdan, împreună cu minorul I.B. au observat că S.I. are asupra sa o sumă mare de bani. Aceștia au elaborat pe moment un plan și au decis să-l urmărească pe S.I. până la domiciliul său.

După ce S.I. s-a pornit spre domiciliu, cei trei au părăsit localul și l-au urmat. În jurul orei 22:30, după ce s-au asigurat că nu este nimeni în preajma locuinței, aceștia au pătruns în casa victimei și apoi au agresat-o fizic (inclusiv cu lovituri de pumni la nivelul feței) și au deposedat-o de suma de 2200 de RON și de un telefon mobil marca LG.

Victima incidentului, S.I. s-a prezentat la Cabinetul de Medicină Legală din Rădăuți, unde în urma consultației medicale s-a constat că aceasta necesită cel puțin 5-6 zile de îngrijiri medicale pentru a se vindeca.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Rădăuți au decis să admită cererea procurorilor și au emis mandate de arestare pentru cei doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Sus