Actualitate

Tânăr aflat în stare gravă la spital, după ce un arbore a căzut peste el

tanar-aflat-stare-grava-la-spital-dupa-ce-un-arbore-cazut-peste-el

Un tânăr de 19 ani se zbate între viaţă şi moarte pe un pat de spital, după ce un arbore doborât în pădure a căzut peste el, rănindu-l grav la cap.

Poliţiştii oraşului Frasin au fost anunţaţi în jurul prânzului despre faptul că un tânăr de 19 ani a fost transferat de la spitalul din Gura Humorului la Spitalul Judeţean Suceava, fiind victima unui posibil accident de muncă în pădure.

Cercetările au arătat că tânărul de 19 ani, din Câmpulung Moldovenesc, venise cu o seară în urmă în vizită la sora lui din comuna Stulpicani. Marţi dimineaţă, în jurul orei 08.00, tânărul l-a însoţit pe cumnatul său în pădure, în zona unei exploatări de lemn din zona cantonului Ursoaia a Ocolului Silvic Frasin, de unde ruda sa avea de cumpărat lemn pentru foc.

În timp ce îl aşteptau pe administratorul firmei de exploatare din Stulpicani, tânărul a intrat în zona de exploatare forestieră, unde la un moment dat, din neatenţie, a fost lovit în zona capului de vârful unui arbore de răşinoase, arborele fiind doborât de un fasonator mecanic, angajatul firmei de exploatare.Imediat după accident, victima a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului şi, fiind în stare gravă, a fost transferată apoi la Spitalul Judeţean Suceava. Aici tânărul a fost diagnosticat cu policontuzii, traumatism cranio-facial sever şi contuzie toraco-abdominală, fiind internat la Secţia Neurochirurgie-ATI.

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală privind comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, precum şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, fiind anunţat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, care va deschide o anchetă la faţa locului pentru stabilirea celor care se fac vinovaţi de producerea accidentului.

Sursă: Monitorul de Suceava

Sus