Actualitate

Tânăr de 20 de ani va sta la închisoare pentru un accident soldat cu 2 persoane decedate

Un tânăr în vârstă de doar 20 de ani va sta la închisoare timp de cinci ani după ce a provocat un accident soldat cu moartea a două persoane. Magistraţii de la Curtea de Apel Suceava au menţinut condamnarea dictată la Judecătoria Suceava, astfel încât pedeapsa aplicată lui Daniel Mândrilă este una definitivă.

Daniel Mândrilă a provocat o dublă tragedie în luna decembrie a anului trecut. Tânărul de 20 de ani nu avea permis de conducere, iar în plus avea deja două dosare penale la activ, ambele la regimul rutier.

În noaptea de 18 spre 19 decembrie 2016, în jurul orei 1.00, un autoturism BMW care intra în municipiul Suceava, pe strada Grigore Alexandru Ghica, a fost scăpat de sub control într-o curbă la dreapta. Bolidul a pătruns pe contrasens, unde a acroşat o bordură, iar apoi s-a răsturnat pe carosabil de mai multe ori. BMW-ul a căzut şi peste capota unui VW Golf care circula regulamentar dinspre Suceava, ajungând în cele din urmă pe trotuar, răsturnat pe cupolă. Modul în care s-a produs accidentul spune totul despre viteza cu care rula BMW-ul.

Din cercetări a rezultat că la volan s-a aflat Daniel Mândrilă, fără permis de conducere. Acesta a fugit de la locul faptei, iar doi pasageri au scăpat cu răni uşoare.

Nu la fel de norocoşi au fost alţi doi pasageri, Robert Păstru, în vârstă de 18 ani, din Sf. Ilie – Şcheia, care a murit la câteva ore de la accident, şi George Sebastian Caşoschi, în vârstă de 20 de ani, din municipiul Suceava, care a decedat după mai multe zile de comă profundă, timp în care medicii nu i-au dat nici o şansă reală de supravieţuire.

După acest accident Daniel Mândrilă a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului.

Mai trebuie spus că judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au stabilit şi faptul că familiile celor doi tineri care au murit trebuie să primească despăgubiri substanţiale, de ordinul a zeci de mii de euro, din partea firmei de asigurare şi a lui Daniel Mândrilă.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

Sus