Accidente Bucovina

Tânăr trimis în judecată în stare de arest preventiv: a condus beat, a accidentat mortal o femeie și a fugit

tanar-trimis-in-judecata-in-stare-de-arest-preventiv-a-condus-beat-a-accidentat-mortal-o-femeie-și-a-fugit

Un tânăr care a dat dovadă de multă inconștiență la volan și a produs o nenorocire a fost trimis în judecată de procurori la trei luni de zile de la accidentul mortal pe care l-a provocat. I.C., din Straja, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, toate solicitările acestuia de până acum privind înlocuirea arestului cu o măsură mai blândă fiind respinse de judecători.

Acesta a comis un adevărat șir de infracțiuni, în condițiile în care era în stare avansată de ebrietate și a părăsit locul accidentului. Cele două probe biologice recoltate de la inculpat au indicat valorile de 1,50, respectiv 1,35 la mie. Victima sa a fost o femeie în vârstă de 39 de ani.

Pe 26 decembrie 2018, în jur de ora 17.30, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe DJ 209G, pe raza comunei Straja, o femeie a fost accidentată de o maşină.

Din cercetările ulterioare a rezultat că şoferul unui autoturism Audi A4, înmatriculat în Marea Britanie, condus dinspre Straja către Ulma, a fost scăpat de sub control și a ajuns pe contrasens, moment în care a acroşat-o pe Maria C., în vârstă de 39 de ani. Femeia lovită de maşina aflată în depăşire a fost proiectată în afara carosabilului. Personalul medical ajuns la faţa locului a constatat decesul femeii în vârstă de 39 de ani.

În urma măsurilor operative demarate de poliţiştii de la Vicovu de Sus, în scurt timp s-a reuşit identificarea şoferului în persoana localnicului I. C., în vârstă de 21 de ani, din Straja. Şoferul a fost verificat cu etilotestul, rezultând concentraţia de 0,78 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Ulterior, tânărul a fost dus la Spitalul municipal Rădăuţi, unde i s-au recoltat şi probele biologice de sânge, din care au rezultat valorile amintite mai sus.

Pe numele şoferului care a provocat cumplita nenorocire au fost demarate cercetări pentru comiterea unui șir de trei infracţiuni în concurs, pentru care acesta va fi și judecat: conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au solicitat arestarea preventivă a inculpatului în trei rânduri și l-au trimis în judecată zilele trecute, în stare de arest preventiv.

Sursa: Monitorul de Suceava

Sus