Actualitate

Tânărul grav rănit după ce a căzut un arbore peste el, a murit în spital..

tanar-aflat-stare-grava-la-spital-dupa-ce-un-arbore-cazut-peste-el

Tânărul grav rănit în urmă cu câteva zile, după ce un copac căzut peste el l-a lovit grav în zona capului, s-a stins sâmbătă la Spitalul Judeţean Suceava.

Poliţiştii fac acum cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Accidentul a cărui victimă a căzut Dragoş Ciobanu, un tânăr de 19 ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc, s-a produs în timpul dimineţii de marţi, într-o pădure din zona comunei Stulpicani, victima ajungând la spital în stare foarte gravă după ce un arbore a căzut peste el.

Cercetările au arătat atunci că tânărul venise cu o seară în urmă în vizită la sora sa din comuna Stulpicani, iar marţi dimineaţă, în jurul orei 08.00, l-a însoţit pe cumnatul său în pădure, în zona unei exploatări de lemn din zona cantonului Ursoaia a Ocolului Silvic Frasin, de unde ruda sa avea de cumpărat lemn pentru foc.

În timp ce îl aşteptau pe administratorul firmei de exploatare din Stulpicani, tânărul a intrat în zona de exploatare forestieră, unde la un moment dat, din neatenţie, a fost lovit în zona capului de vârful unui arbore de răşinoase, arborele fiind doborât de un fasonator mecanic, angajatul firmei de exploatare.Imediat după accident, victima a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului şi fiind în stare gravă, a fost transferat apoi la Spitalul Judeţean Suceava. Aici el a fost diagnosticat cu policontuzii, traumatism cranio-facial sever şi contuzie toraco-abdominală, fiind internat la Secţia Neurochirurgie – ATI.

Toate eforturile făcute de medici pentru salvarea tânărului, pentru care prognosticul era de atunci foarte rezervat, nu au putut duce la salvarea acestuia, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 06.15, acesta decedând. Cercetările sunt continuate de poliţişti împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Sursă: Monitorul de Suceava

Sus