Top 5 This Week

Related Posts

Teodor Haucă – Cetățean de onoare al municipiului Rădăuți

Ex-senatorul Teodor Hauca este, de ieri, Cetățean de onoare al municipiului Rădăuți, după ce deliberativul local a avizat pozitiv un proiect de hotărâre pe această temă, proiect inițiat de primarul Nistor Tătar.

În expunerea de motive atașată proiectului, inițiatorul arată că senatorul Haucă, la acea vreme, a avut un rol decisiv în racordarea municipiului Rădăuți la rețeaua de gaz de metan, la modernizarea drumurilor spre mănăstirile din Bucovina, la reabilitarea mai multor lăcașe de cult din municipiu (Mănăstirea Bogdana, Așezământul de copii Sf. Ierarh Leontie, Biserica Sf. Ilie), a facilitat editarea unor lucrări științifice de prestigiu, a susținut financiar intervențiile chirurgicale ale unor copii nevoiași și mai multe acte de caritate.

Inginerul Teodor Haucă are 70 de ani și până la finele anilor 80 a fost director comercial la IAS Rădăuți, apoi director general la fostul CLF Rădăuți, iar din decembrie 1994 și-a deschis propria afacere. Între 1996 și 2000 a fost ales senator pe listele Partidului Democrat, perioadă în care a îndeplinit și calitatea de secretar al Comisiei Economice din Senatul României.

După anii 2000 a reintrat în lumea afacerilor. Teodor Haucă rămâne în conștiința comunității ca un cetățean care s-a implicat permanent în realizarea mai multor obiective de interes pentru municipiul Rădăuți și pentru comunitatea locală.

Sursă: Monitorul de Suceava

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles