Actualitate

Tineri contrabandiști prinși la Vicovu de Sus

tineri contrabandiști, sursa: polițiadefrontiera.ro

Pe 2 iunie 2016, în jurul de 10:45, un echipaj al poliției de frontieră S.P.F. Vicovu de Sus a remarcat faptul că doi tineri contrabandiști, încărcați cu colete voluminoase, se deplasau dinspre frontieră spre oraș. Polițiștii s-au angajat în urmărirea și somarea lor vocală dar aceștia au încercat să fugă. Drept urmare s-a luat decizia tragerii unui foc de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale în vigoare.

În cele din urmă, au fost reținuți doi tineri contrabandiști, ambii din Ucraina, P. Mikola, în vârstă de 19 ani și P.V., un minor de 17 ani.
În urma cercetării minuțioase a zonei au fost descoperite două colete, învelite în folie neagră, care conțineau 1.500 pachete de țigări, de diferite mărci. Captura a fost apreciată la valoarea de 15.000 de lei și a fost ridicată în vederea confiscării.
Cei doi tineri sunt cercetați pentru infracțiunile de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă. Autoritățile din statul vecin au fost informate pentru ca evenimentul să fie cercetat în comun.

Sus