Top 5 This Week

Related Posts

(FOTO) Toalete primitive la o școală din Cajvana

La Școala Gimnazială Cajvana sau Școala Răcari, aşa cum o ştiu toţi căjvănenii, învaţă, în două schimburi, peste 400 de preşcolari şi elevi. Au condiţii bune la şcoală, însă îşi fac nevoile într-o magherniţă construită în urmă cu aproape 50 de ani, insalubră, ce pare rămasă cu secole în urma civilizaţiei.

Câteva găuri făcute în cimentul de pe jos, între ziduri mizere şi sărăcăcioase, alcătuiesc imaginea de coşmar de care au parte elevii din Cajvana, o imagine respingătoare, care nu ar trebui tolerată de nici un părinte care îşi trimite copilul acolo şi de nici o autoritate locală care cunoaşte situaţia. Toaleta de la Școala Răcari este un pericol pentru sănătatea micuţilor, o sursă nemijlocită de boli şi infecţii, o piedică pentru intimitatea elevilor şi o mare ruşine pentru cei care nu au luat măsuri pentru a remedia această mizerie.

Școala Răcari a fost ridicată în 1971, iar în urmă cu 10 ani ar fi trebuit să treacă printr-o amplă modernizare ce presupunea, printre altele, şi aducerea toaletelor la standarde civilizate.

Reabilitarea s-a făcut pe ici, pe colo, firma constructoare Soconi anunţându-şi, la scurt timp de la demararea lucrărilor, falimentul.

Primarul oraşului, Gheorghe Tomăscu, spune că situaţia se va schimba în curând, peste 500.000 de lei urmând să vină în comună, pentru modernizarea toaletelor şcolii Răcari, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Școala arată foarte bine, are uşi şi geamuri de termopan, acoperiş Lindab, s-au făcut anual reparaţii. Din păcate, toaleta a rămas nemodernizată, însă aşteptăm cât mai curând fonduri prin PNDL pentru racordul la apă, încălzire prin centrală proprie şi toalete moderne. Suma nu este mare în comparaţie cu solicitările altor şcoli şi aşteptăm să demarăm lucrările cât mai repede”, a subliniat Gheorghe Tomăscu, acesta menţionând că Școala Răcari aparţine de Liceul Tehnologic Cajvana.

Sunt aşteptate soluţii care să le ofere copiilor condiţii decente, care să le dea un semn că urbanizarea face paşi mici şi la Cajvana.

Sursă: Monitorul de Suceava

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles