Rețeta bunicii

Tocăniță de hribi și smântână

tocanita-de-hribi

Una dintre cele mai mari plăceri a oamenilor din această Bucovina este să meargă la cules de ciuperci, așa că nu e de mirare că tocănița de hribi cu smântână este o delicatesă aflată în topul solicitărilor turiștilor.

Oamenii din Bucovina iubesc să se bucure de resursele care le sunt oferite de minunata natură ce le înconjoară, astfel majoritatea mâncărurilor tradiționale bucovinene se bazează pe ingrediente naturale, proaspăt culese.  Una dintre cele mai mari plăceri a oamenilor din această zona este să meargă la cules de ciuperci, așa că nu e de mirare că tocănița de hribi cu smântână este o delicatesă aflată în topul solicitărilor turiștilor. Până ajungeți la noi să savurați această minunăție, veți găsi în rândurile ce urmează o rețetă care puteți să o încercați și voi, acasă.

Ingrediente:
• 1 kg de hribi
• 100g unt
• 1 pahar de smântână
• 4 ouă
• 1 lingură mărar tocat
• sare

Hribii se taie cubulețe și se prăjesc în untul încins, amestecându-se ușor. Din când în când, se toarnă câte puțină apă, până ce hribii se înmoaie bine. Ouăle se bat separat, se adaugă smântâna, sarea, mărarul, iar la sfârșit – hribii prăjiți. Toată compoziția se pune la cuptor 15 minute, până se rumenește. Tocănița se servește caldă, cu mămăliguță.

Alături de peisajele unice, de tradiții și de bogata noastră istorie, preparatele culinare bucovinele fac parte din moștenirea culturală a bucovinenilor, așa că vă așteptam cu drag la noi să vă bucurați de toate!

preluare: bucovinabooking.ro

Sus