Actualitate

TRAGIC: bărbat din Brodina strivit de tractorul cu care lucra

strivit de tractorul de lucru

Accident tragic de muncă ce a pus capăt vieţii unui bărbat din comuna Brodina în jurul orei 13:00, sâmbătă, când tractorul cu care lucra l-a strivit.

În timp ce se afla în tractorul auto forestier (TAF) şi scotea lemn dintr-o parcelă aflată în zona satului Paltin din comuna Brodina, TAF-ul s-a prăbuşit câţiva zeci de metri într-o râpă din apropiere, bărbatul fiind strivit sub greutatea tractorului.

Nenorocirea a avut loc pe o parcelă de pe raza Cantonului Silvic Mlaca, aparţinând Ocolului Silvic Falcău. Cel implicat, un bărbat în vârstă de 43 de ani din comuna Brodina, lucra pe un tractor forestier la o societate din zonă şi sâmbătă la prânz, împreună cu un alt bărbat angajat ca ajutor-legător, transportau buşteni din exploatare pe o distanţă de circa doi kilometri, pe un drum forestier greu accesibil, până la drumul de acces auto.

Poliţiştii ajunşi la locul accidentului au stabilit că, la un moment dat, cel aflat la volanul tractorului a vrut să tragă un buştean înţepenit şi a fost nevoit să forţeze motorul. În acel moment roţile din faţă ale tractorului s-au ridicat de la pământ şi troliul continuând să funcţioneze, a tras tractorul în spate, acesta părăsind drumul şi căzând într-o râpă pe o distanţă de circa 30 de metri. În timpul căderii, tractorul s-a rostogolit de mai multe ori, prinzând victima sub el şi strivind-o.

Pompierii Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus au intervenit cu o autospecială, cu care au avut acces până la baza muntelui, de acolo fiind nevoiţi să parcurgă aproximativ cinci kilometri pe jos, până la locul accidentului. În locul în care a fost găsit tractorul răsturnat a ajuns şi un echipaj al ambulanţei, care a stabilit că bărbatul avea leziuni incompatibile cu viaţa şi a constatat decesul acestuia, care a fost apoi transportat la morga Spitalului Municipal Rădăuţi pentru necropsie.

La cercetarea locului unde s-a produs accidentul de muncă a fost prezent şi un inspector de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, care a făcut cercetări referitoare la respectarea normelor de securitate în muncă. Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi continuă cercetările.

Articol preluat de pe monitorulsv.ro | Imagine cu caracter informativ.

Sus