Actualitate

Transport de tancuri americane prin Suceava

tancuri americane suceava

Un tren care tracta 17 tancuri americane a tranzitat ieri Suceava, intrând în judeţ pe magistrala 502, dinspre Bistriţa-Năsăud.

Conform unui pasionat de trenuri care a realizat filmarea, Andrei Bîrsan, trenul a fost remorcat de o locomotivă electrică a depoului Dej Triaj, fiind împinsă şi de o locomotivă electrică a depoului de la Buzău. Un al doilea tren, tot cu tancuri americane, ar urma să treacă prin Suceava. După cum se vede şi în imagini, trenul era alcătuit din 18 vagoane. 17 dintre ele tractau fiecare câte un tanc Abrams, în timp ce unul era vagon pentru personalul militar care însoţeşte transportul.

Conform unor informaţii, trenul a intrat în România pe la Curtici şi are ca destinaţie finală staţia Nicolae Bălcescu, în Constanţa.

La finele lunii iunie a anului trecut, alte două trenuri aparţinând CFR Marfă, care tractau vagoane cu platformă pe care erau transportate zeci de tancuri americane, au tranzitat de asemenea Suceava. Şi în luna noiembrie, un tren cu echipament NATO a tranzitat Suceava.

Filmarea cu tancuri a fost postată de Andrei Bîrsan pe contul său de YouTube.

Articol preluat de pe monitorulsv.ro | Credit fotografie: Andrei Bîrsan

Sus