Actualitate

Trei ani şi patru luni de detenţie pentru adolescentul care a omorât o bătrână din Milişăuţi

adolescent-omorat-batrana

Tribunalul Suceava a dispus măsura educativă a internării într-un centru educativ faţă de Vasile Vlăduţ Puşcaşu, de 19 ani, din comuna Arbore, pe o perioadă de trei ani şi patru luni pentru tâlhărie calificată şi viol urmat de moartea victimei. Tânărul a primit această pedeapsă după ce a omorât o bătrână de 70 de ani, din Milişăuţi, pe când avea vârsta de 15 ani.

Tribunalul Suceava a dispus măsura ­e­ducativă a internării într-un centru educativ faţă de Vasile Vlăduţ Puşcaşu, de 19 ani, din comuna Arbore, pe o perioadă de trei ani şi patru luni pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată şi viol urmat de moartea victimei. Decizia magistraţilor suceveni nu este definitivă.

La sfârşitul lunii mai 2014, poliţiştii judiciarişti au reuşit să-i prindă pe doi tineri consideraţi principalii suspecţi în cazul unei crime comise în oraşul Milişăuţi, victimă fiind Garafina Moţoc, o bătrână în vârstă de 70 de ani, din localitate. Anchetatorii au stabilit faptul că în după-­amia­za de 17 mai 2014, Mădălin Vasile Paşcu, de 21 de ani, din satul Caşva, comuna Gurghiu, judeţul Mureş şi Vasile Vlăduţ Puşcaşu, de 15 ani, din comuna Arbore ar fi pătruns în locuinţa victimei cu intenţia de a-i fura banii, ocazie cu care tânărul din Mureş ar fi strâns-o de gât pe femeie, în timp ce o viola, lucru ce a condus la decesul acesteia. Cei doi au furat din casa bătrânei suma de 600 de lei.

În baza probelor administrate de anchetatori, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Mădălin Vasile Paşcu sub aspectul comiterii infracţiunii de omor. Mureşeanul a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, astfel că judecătorii au admis ­pro­punerea procurorilor suceveni şi au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului Mădălin Vasile Paşcu pentru comiterea infracţiunii de omor.

Sursă știre: obiectivdesuceava.ro

Sus