Actualitate

Trei suceveni au fost dați în urmărire națională

trei-suceveni-au-fost-dati-urmarire-nationala

La începutul acestei săptămâni, trei suceveni au fost dați în urmărire națională, fiind acuzați sau condamnați pentru tentativă de omor, infracțiuni la regimul rutier, fals privind identitatea și vătămare corporală.

Ioan Vizitiu, de 35 de ani, din satul Rotunda, orașul Liteni, este dat în urmărire națională după ce Tribunalul Suceava a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Gheorghe Vizitiu și Ioan Vizitiu pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de omor. Judecătorii din cadrul Tribunalului Suceava au admis ­pro­punerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava și au dispus luarea măsurii arestării preventive față de inculpatul Gheorghe Vizitiu pentru 30 de zile. Cauza este instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Suceava – Serviciul Investigații Criminale.

Anchetatorii au stabilit faptul că în seara de 27 august 2017, într-un loc public, situat pe raza satului Rotunda, oraș Liteni, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, inculpații Ioan și Gheorghe Vizitiu au exercitat acte de violență de intensitate ridicată, cu corpuri și mijloace contondente dure, în zone vitale, asupra persoanei vătămate V.M., soția vărului lor, cu intenția de a-i suprima viața. Victima a fost transportată la o unitate medicală, a fost internată și supusă unor intervenții chirurgicale în vederea salvării vieții. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale.

Mihai Stelian Duțuc, de 39 de ani, din municipiul Suceava, este căutat după ce Judecătoria Piatra Neamț a emis pe numele său un mandat de ­e­xecutare a pedepsei cu închisoarea, acesta fiind condamnat la un an și patru luni de închisoare pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier și fals privind identitatea.

Mihai Traian Cuciurean, de 29 de ani, din comuna Gălănești este căutat după ce pe numele său Judecătoria Rădăuți a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, acesta fiind condamnat la doi ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală.

Sursă: Obiectiv de Suceava

Sus