Actualitate

Trenul Suceava – Cernăuți va fi introdus de la 1 ianuarie 2019

trenul-suceava-cernauti-va-fi-introdus-de-la-1-ianuarie-2019

Trenurile directe între Suceava şi Cernăuți ar urma să intre în circulaţie de la începutul anului viitor, a anunţat presa ucraineană, citând surse oficiale.

Conform anunţului părţii ucrainene, ar urma să circule două trenuri pe zi pe fiecare sens. O iniţiativă similară a avut şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, încă de anul trecut, însă demersurile s-au oprit la nivel de minister al Transporturilor. Trenurile vor circula cu o singură oprire, în localitatea de frontieră Vadu Siretului. Între Suceava şi Cernăuţi sunt 92 de kilometri pe calea ferată.

Nu au fost oferite deocamdată detalii cu privire la modul în care vor circula trenurile, având în vedere diferenţa de ecartament între căile ferate dintre cele două ţări vecine. În momentul de faţă, există un singur vagon care circulă pe ruta directă Bucureşti-Kiev, însă doar o dată pe săptămână. Trenurile CFR Călători circulă în momentul de faţă doar de la Suceava la Vadu Siret (prima localitate ucraineană de după frontieră). De la Vadu Siret până la Cernăuţi mai sunt de parcurs 40 de kilometri.

Sursă: Monitorul de Suceava

Sus