Actualitate

Ultimul infractor Most Wanted al Sucevei a fost prins în Franţa

zuziac-bogdan-infractor

Bogdan Mihai Zuziac, de 35 de ani, din Serbăuţi, aflat pe lista Most Wanted a Poliţiei Române, a fost prins în Franţa. Acesta este căutat pentru că are de executat o pedeapsă de şase ani de închisoare pentru viol. Zuziac a primit această pedeapsă după ce împreună cu un alt consătean a violat o minoră într-un apartament din Suceava.

Ultimul infractor sucevean aflat pe lista Most Wanted a Poliţiei Române, Bogdan Mihai Zuziac, de 35 de ani, din comuna Serbăuţi, dat în urmărire internaţională pentru că are de executat şase ani de închisoare pentru viol, a fost prins în Franţa. Acesta a fost arestat de poliţiştii francezi la data de 28 noiembrie 2017, după ce a fost prins într-un bar din orăşelul Nanterre, aflat la o distanţă de circa 15 kilometri de Paris. Zuziac a fost capturat după ce poliţiştii români au colaborat cu cei din Hexagon. Acesta se pare că avea aspectul schimbat, lăsându-şi părul lung.

Bogdan Mihai Zuziac are de ispăşit o pedeapsă de şase ani de închisoare pentru viol. Individul, de 35 de ani acum, din comuna Serbăuţi, a fost condamnat pentru că la data de 22 februarie 2008 a violat o tânără, la acea vreme în vârstă de 17 ani, din localitatea Mănăstirea Humorului. Fapta s-a petrecut într-un apar­tament din cartierul sucevean George Enescu, unde fata locuia în chirie. Zuziac a intrat în apartament împreună cu Marius Hapenciuc, de 36 de ani acum, tot din Serbăuţi. După mai multe pahare băute, cei doi au încuiat uşa şi au obligat-o pe victimă să întreţină relaţii sexuale cu ei. La un moment dat, fata, pretextând că vrea să bea apă în balcon, a sărit pe geam şi s-a târât, ajutată de un văr de-al ei, până la poliţie. După aproa­pe o lună petrecută în Arestul IPJ Su­ceava, atât Zuziac, cât şi Hapenciuc au fost puşi în libertate, după ce fata şi-a retras plângerea, spunând anchetatorilor că a făcut sex de plăcere cu cei doi şi a explicat anchetatorilor că a sărit pe geam pentru a nu fi găsită cu cei doi în apartament de verişorul ei. Deşi a dat şi o declaraţie notarială în acest sens, organele de anchetă au luat în considerare pri­ma declaraţie, în con­diţiile în care fata era la acea vreme minoră şi fiind trimişi în judecată, Zuziac şi Hapenciuc au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare cu executare. Dacă Marius Hapenciuc a fost reţinut şi trimis în penitenciar, Bogdan Mihai Zuziac a luat drumul străinătăţii, fiind dat în urmărire internaţională. Despre Zuziac existau informaţii că s-ar afla pe teritoriul Franţei.

citește mai multe pe: obiectivdesuceava.ro

Sus