Top 5 This Week

Related Posts

Un accident tragic în Frătăuții Vechi

Un accident tragic a avut loc în Frătăuții Vechi în noaptea zilei de 12 aprilie 2016, când un autoturism condus de un localnic de 25 de ani a acroșat un biciclist de 77 de ani din aceeași localitate. În urma impactului dintre cele două vehicule, tânărul a fost rănit ușor iar biciclistul a suferit leziuni care i-au cauzat ulterior moartea la Spital.

Echipajul de poliție sosit la fața locului l-a testat pe tânăr cu aparatul etilotest pentru verificarea alcoolemiei, dar rezultatul a ieșit negativ. Ulterior, acesta a fost dus la unitatea spitalicească din municipiul Rădăuți pentru a i se preleva probe biologice.

Din primele cercetări se pare că principalul vinovat pentru acest accident tragic este bătrânul care a încercat să schimbe direcția de mers spre stânga fără a semnaliza corespunzător. Pentru soluționarea cauzei, Poliția a întocmit dosar penal, urmând să se realizeze cercetări suplimentare pentru a se verifica dacă tânărul șofer a respectat viteza maximă legală și distanța minimă de doi metri care trebuie asigurată la depășirea unui biciclist.

Se pare că șirul accidentelor cu victime umane este unul fără sfârșit în zona municipiului Rădăuți. Nu trec mai mult de două sau trei săptămâni fără să fim în situația de a auzi de un nou accident tragic cu pierderi de vieți umane. Cauzele sunt multiple, de la nerespectarea legislației privind consumul de alcool până la încălcarea celor mai banale reguli de circulație.

Este clar că nu se pot face minuni peste  noapte și că, oricât de mult ar ieși poliția rutieră în teren, nu pot fi combătute toate accidentele. De aceea credem că poate că ar fi util ca primăriile din zonă, ca administratori ai școlilor, să propună să se facă mai multă educație rutieră în cadrul orelor de dirigenție, chiar cu implicarea unor agenți de la Poliția Rutieră. Educarea copiilor de astăzi ar putea însemna mai puține victime mâine.

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles