Actualitate

Un bărbat din Vicov a ajuns după gratii, după ce a furat un laptop dintr-o sală de clasă

furt-laptop

Un furt comis dintr-o sală de clasă în penultima zi de şcoală de dinaintea sărbătorilor i-a adus unui bărbat de 31 de ani, din Vicovu de Jos, o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore în spatele gratiilor. El este acum cercetat în continuare în stare de control judiciar pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii au stabilit în urma cercetărilor că fapta comisă de bărbat a avut loc în ziua de 21 decembrie, într-o sală de clasă a Şcolii Gimnaziale ”Ioan Vicoveanu” din Vicovu de Jos. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în acea sală de clasă avusese loc, între orele 09.00-12.30, o serbare a clasei. După ce copiii au plecat acasă, învăţătoarea clasei a fost convocată de direcţiunea şcolii la o şedinţă. La terminarea acesteia, în jurul orei 13.40, la întoarcerea în sala de clasă, învăţătoarea nu a mai găsit un laptop marca Acer, în valoare de 1.700 de lei, lăsat la plecare într-o geantă pe catedra clasei. Ea a anunţat de urgenţă conducerea şcolii, sunând şi la 112 şi anunţând evenimentul.

În urma informaţiilor obţinute de poliţişti şi a activităţilor de urmărire penală, s-a stabilit că autorul furtului este Ovidiu Adrian Cîrstean, de 31 de ani, din comuna Vicovu de Jos, de la care poliţiştii au recuperat laptopul sustras. În baza probelor administrate, pe numele lui a fost emis un mandat de aducere la secţia de poliţie pentru audieri, suspectul fiind găsit la domiciliu. În timpul audierilor, el şi-a recunoscut fapta, însă, având în vedere gradul de pericol social ridicat al furtului, comiterea acestuia într-o instituţie de învăţământ, precum şi antecedentele penale ale acestuia, anchetatorii au dispus reţinerea preventivă pentru o perioadă de 24 de ore, începând cu ora 12.00 a zilei de miercuri.

În timpul zilei de ieri, Ovidiu Adrian Cîrstean a fost prezentat în faţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, care a luat măsura cercetării în continuare a acestuia în stare de control judiciar, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

Sus