Actualitate

Un biciclist minor accidentat în Horodnic și abandonat la locul faptei

Un biciclist minor a fost accidentat duminică seară în Horodnic de Jos și abandonat de către șofer la locul faptei. Biciclistul, din municipiul Rădăuți, a fost acroșat cu oglinda laterală de un autovehicul pe raza localității Horodnic de Jos, la orele 20:15, în seara zilei de duminică, 17 aprilie 2016, pe drumul DN 2H.

Update: În urma cercetărilor efectuate de către poliție a fost identificat șoferul implicat în incident. Acesta, un bărbat în vârstă de 37 de ani din municipiul Rădăuți și-a recunoscut faptele.

Șoferul implicat în accident a dat dovadă de o lipsă totală de responsabilitate, deoarece a fugit de la locul accidentului fără să îi pese dacă minorul este grav accidentat sau nu. Chiar dacă minorul a suferit o accidentare relativ ușoară, el a fost transportat la Spitalul Municipal din Rădăuți, diagnosticul medicilor fiind că va necesita circa 5-7 zile de îngrijiri medicale.

Cercetările realizate de poliție la fața locului indică faptul că vina pentru accident este a ambelor părți implicate, deoarece biciclistul accidentat nu purta vestă cu elemente reflectorizante și nici bicicletă echipată corespunzător. Pe de altă parte, vina șoferului pare să fie una mai mare deoarece acesta nu a păstrat distanța regulamentară de depășire a biciclistului, de 2 metri, și, în plus, a fugit de la locul faptei.

Ca primă măsură poliția a întocmit un dosar penal pentru cele două fapte ale conducătorului auto. În momentul de față se desfășoară cercetări pentru a identifica șoferul și autovehiculul implicate în accident, pentru a putea fi aduși în fața justiției și trași la răspundere.

 

Sus