Actualitate

Un braconier a ascuns peștele într-un loc inedit

Săptămâna aceasta un braconier piscicol a fost prins, în urma unui control al forțelor, cu captura ascunsă într-un loc inedit. Astfel, se pare că acesta a ascuns 21 de kilograme de pește lângă blocul motor al autoturismului său, o Dacia 1310.

În urma unei acțiuni comune a polițiștilor de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Folteşti, împreună cu un lucrător A.N.P.A. – Filiala Moldova, efectuată pe 17 mai 2016, numitul Florin B., în vârstă de 49 de ani, a fost oprit în dreptul localității Brănești pentru control. Verificarea minuțioasă a autoturismului a dus la descoperirea, în compartimentul motor a 21 de kilograme de pește din specia Somn.

Conform declarațiilor făptașului, somnul a fost prins pe râul Prut fără autorizație de pescuit și cu ajutorul unor cârlige metalice de tip pripon. Uneltele folosite au fost descoperite ascunse în zona în care acesta braconase. Peștele, în valoare de 380 de lei a fost predat unei unități de profil pentru valorificare, uneltele de pescuit apreciate la valoarea de 50 de lei au fost reținute pentru continuarea cercetărilor pentru pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit, pescuitul prin orice metode și mijloace al peștilor în perioada de prohibiție și deținerea, transportul fără documente legale a peștelui, icrelor ori produselor din pește obținute din pescuit.

Sus