Actualitate

Un grup de contrabandiști ucraineni trimis în judecată la Rădăuți

Un grup de contrabandiști ucraineni a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, jud. Suceava. Patru dintre ei (Posteuvca Vitali; Zegrea  Ivan; Vankhala Vadim; Bezusco Illia) au fost trimiși în judecată pentru trecerea frauduloasă a frontierei și contrabandă în formă agravată.

La data de 27  februarie anul curent, la orele 1:20, instigați de un al cincilea cetățean ucrainean (Hancher Vasyl) aceștia au trecut fraudulos frontiera în dreptul stâlpului de frontieră (SF) 842+300 metri, în extravilanul orașului Siret. Fiecare dintre cei patru a transportat câte două baxuri de țigări. Mai exact, captura a fost formată din 4.000 de pachete de țigări, dintre care 1.000 pachete marca „FEST” cu  timbre duty free, 1.500 pachete marca „MARVLE” cu timbre duty free și 1.500 pachete marca „MARBLE” cu timbre duty  free.

Cei patru, conștienți de faptul că țigaretele sunt de contrabandă, au creat statului un prejudiciu de 46.131 lei.

Pe baza aceluiași rechizitoriu a fost trimis în judecată și inculpatul Hancher Vasyl, pentru infracțiunile de instigare și de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Acesta este acuzat că a elaborat planul de trecere a frontierei și că, pe 26 februarie 2016, i-a convins pe cei patru să treacă frontiera cu câte două colete, urmând să îi plătească pe fiecare cu suma de 50 de dolari.

În vederea unei soluționări competente dosarul a fost trimis la Judecătoria Rădăuți.

Sus