Top 5 This Week

Related Posts

Un grup de refugiați a participat la sădirea de flori într-un parc din Rădăuți

9 cetățeni străini din Irak, Afganistan, Pakistan și Iran, refugiați în România, alături de șase tineri liceeni, au participat voluntar, zilele trecute, la o acțiune care a avut ca scop plantarea de flori ornamentale în vecinătatea Primăriei Rădăuți, în zona dintre fântâna arteziană și foișorul din parcul central.

Refugiații voluntari sunt înregistrați la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Rădăuți (CRCPSA) și au fost invitați de către Fundația ICAR să voluntarieze pentru comunitatea locală. Propunerea a fost adresată doar unui grup restrâns de persoane apte de muncă, participanții fiind coordonați din partea Fundației ICAR de consilierul social Ioana-Delia Rusu, iar din partea CRCPSA Rădăuți, de coordonatoarea Compartimentului Integrare, Breabăn Mihaela.

Ideea organizării unui astfel de demers a pornit de la inițiativa unui solicitant de azil din Rădăuți, acesta înfrumusețând deja curtea Centrului de refugiați prin sădirea florilor. Refugiații informați au manifestat interes și disponibilitate pentru activitatea de voluntariat prezentată, exprimând totodată dorința lor de a mulțumi în acest fel comunității gazdă pentru deschiderea și sprijinul acordat în toată această perioadă. De asemenea, aceștia speră ca pe viitor să contribuie la dezvoltarea societății din care acum fac parte.

 

„Integrarea străinilor cu ședere legală în societatea românească – o construcție comună”, proiect finanțat de Uniunea Europeană

În luna septembrie a anului trecut, 14 cetățeni străini din Siria și Irak, cu statut de refugiat în România, au participat voluntar la construirea în cartierul Habitat a 15 case pentru familii în nevoie din Rădăuți, tot la invitația Fundației ICAR. Fundația ICAR, în parteneriat cu Asociația Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, implementează, în perioada iunie 2017 – iunie 2019, la nivel regional, proiectul „Integrarea străinilor cu ședere legală în societatea românească – o construcție comună”, proiect finanțat de Uniunea Europeană, prin programul național – Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare. Proiectul are ca scop contribuția la integrarea socială a beneficiarilor unei forme de protecție (BPI) și a străinilor cu ședere legală în România (RTT), prin implementarea unui model de integrare regională, din județele Suceava, Neamț, Iași și Botoșani.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

spot_img
@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles