Actualitate

Un hoț a murit electrocutat furând cabluri de la Mopan

un-hot-murit-electrocutat-furand-cabluri-de-la-mopan

Un bărbat de 33 de ani a fost găsit electrocutat în subsolul punctului de lucru al Mopan din Dolhasca. Acesta a pătruns prin efracţie în clădire cu scopul de a fura cabluri din cupru

La data de 6 februarie 2018, în jurul orei 10.25, Poliţia ora­şului Dolhasca a fost anunţată de gestionarul punctului de lucru aparţinând SC Mopan SA, situat în incinta fostei mori de cereale din oraşul Dolhasca, despre faptul că la subsolul clădirii a găsit o uşă descuiată, iar în interior, într-un fişet metalic destinat alimen­tării cu energie electrică, a ob­servat nişte haine. Din cer­cetări a reieşit că gestionarul a verificat clădirea morii, ocazie cu care a constatat faptul că o uşă metalică care era încuiată cu un lacăt metalic era întredeschisă, iar lacătul se afla pe jos. In interiorul încăperii cu destinaţie de punct lucru energie electrică, într-unul din fişetele metalice unde sunt amplasate componente electrice, către subsolul clădirii, a fost găsit cada­vrul electrocutat al unui bărbat. În exteriorul fişetului metalic, pe pardoseala betonată se afla un mănunchi de fire electrice din cupru.

In aceste condiţii, gestionarul a solicitat telefonic intervenţia lucrătorilor E.ON pentru sistarea alimentării cu energie electrică a clădirii. Cadavrul a fost extras din interiorul unei celule, unde a rămas după electrocutare. În urma examinării s-a stabilit identitatea persoanei decedate ca fiind Gabriel Vasile Clămparu, de 33 de ani, din oraşul Dolhasca. Cadavrul prezenta amprentă electrică la nivelul palmei drepte, a feţei, în zona pometelui stâng şi la nivelul ambilor genunchi.

Cu ocazia cercetărilor făcute de poliţişti s-a mai stabilit faptul că în incinta încăperii în care se afla dispozitivul electric s-a pă­truns prin efracţie, respectiv prin forţarea lacătului de la uşa me­talică. De la faţa locului au fost ridicate mai multe mijloace de probă care conturează comiterea infracţiunii de furt calificat, faptă săvârşită în noaptea de 5 spre 6 februarie 2018.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Municipal Făl­ti­ceni, unde urmează să-i fie efec­­tuată necropsia. In acest caz a fost întocmit un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „ucidere din culpă”, fiind extinsă urmă­ri­rea penală şi sub aspectul săvâr­şirii infracţiunii de „furt ca­­lificat”, dosarul urmând a fi soluţionat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Sursă: Obiectiv de Suceava

Sus