Actualitate

Un milion de euro pentru demararea lucrărilor la miniruta ocolitoare din zona marilor centre comerciale

ion_lungu_Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, vrea să aloce un milion de euro prin bugetul pe 2016 pentru începerea lucrărilor la miniruta ocolitoare din zona marilor centre comerciale din Burdujeni. Este vorba de miniruta ocolitoare pe lângă OMV înspre Termica cu ieşire în drumul naţional 29 spre Botoşani, arteră care ar duce la descongestionarea traficului în zonă.  Şoseaua de centură ar urma să aibă o lungime de 5 kilometri din care 2,7 kilometri există deja, drumul de la OMV spre Termica pe malul râului Suceava, rămânând de modernizat 2,3 kilometri de drum de la Termica spre DN 29 inclusiv construirea unei treceri peste calea ferată în zona Termica.

Ion Lungu a declarat că această minirută ocolitoare reprezintă principala prioritate a sa pentru acest an sperând că va găsi înţelegere la consilierii locali pentru votarea proiectului de buget. „Aici sunt două etape. Este vorba de extinderea podului de la Burdujeni şi aici trebuie făcută o expertiză şi dacă nu se poate trebuie să facem un pod nou tot în zonă pentru că dacă nu îl facem în zonă pe lângă valorile mari ale investiţiei intră şi finanţarea căilor care ajung până la pod. Lucrul cel mai delicat este că atunci când sunt proprietăţi private totul se blochează. Mergem pe ideea să facem extinderea podului cu două benzi  dar cel mai repede să putem face acea minirută ocolitoare spre Botoşani”, a spus Lungu.

Repararea străzilor reprezintă o altă prioritate a primarului Ion Lungu pentru anul 2016. Pentru aceste lucrări în  buget vor fi prinse 20 de milioane de lei. „Aşa cum am făcut şi în acest an chiar dacă nu s-au reparat 200 de străzi s-au reparat 137 sperăm şi anul acesta să se întâmple la fel. Vorbesc în primul  rând de străzile care vor fi reabilitate cu covor asfaltic cum ar fi Zamca, Mihai Viteazu, strada Scurtă, Zorilor, Corneliu Coposu, Jean Bart, Mihail Sadoveanu şi Bogdan Vodă”, a spus Lungu. Printre priorităţile sale Ion Lungu a mai amintit gaz metan în Burdujeni sat, utilităţi în cartierul Europa, modernizarea pieţei agroalimentare din Burdujeni, amenajarea zonei de agrement Tătăraşi, reabilitarea reţelelor termice cu fonduri europene şi inaugurarea Teatrului municipal Matei Vişniec.

Sus