Actualitate

Un polițist fals a încercat să păcălească o femeie

polițist fals metoda accidentul femeie

Un polițist fals a încercat să păcălească o femeie în vârstă de 70 de ani din Municipiul Suceava.

Potrivit cercetărilor, femeia a fost sunată pe 23 decembrie pe telefonul fix de o persoană care s-a recomandat ca fiind polițist (însă era un polițist fals). Acesta i-a transmis că soțul ei ar fi fost implicat într-un accident rutier pe o trecere de pietoni, iar victimele sunt accidentate grav și sunt la spital.

În timpul convorbirii, i l-a dat la telefon pe un bărbat necunoscut despre care a afirmat că este soțul ei. Acesta a spus ceva neinteligibil și rapid, motivând că nu poate vorbi prea bine deoarece a fost rănit în zona gurii.

În acel moment, în încăperea femeii a intrat nepotul acesteia a preluat receptorul, dar interlocutorul a întrerupt convorbirea.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii tentativei la infracțiunea de „înșelăciune”.

Articol preluat de pe suceavanews.ro

ATENȚIE! Metoda „accidentul” este o schemă des întâlnită prin care un necunoscut contactează telefonic rudele unei persoane despre care povestesc că a fost implicată într-un accident sau o altă ilegalitate și că rudele respective trebuie să plătească urgent o anumită sumă de bani pentru diverse servicii. De cele mai multe ori, această persoană se dă drept polițist fals sau avocat.

Sus