Actualitate

(FOTO) Un preot beat la volan a lovit un copil și a fugit

un-preot-beat-la-volan-lovit-un-copil-si-fugit-1

Un preot din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava a fost protagonistul unui incident pe cât de grav, pe atât de ruşinos pentru straiele pe care le poartă.

Vineri, în plină zi, un preot de la Parohia Sf. Constantin şi Elena, de lângă Şcoala Gimnazială „Miron Costin”, aflat la volanul unui autoturism Ford Focus cu numere roşii, a acroşat cu maşina un copil care se deplasa pe bicicletă. Ceea ce a urmat este şi mai grav. Preotul a coborât iniţial din maşină, a vorbit cu băiatul, după care s-a urcat la volan şi a plecat. Ghinionul său a fost că un martor ocular l-a văzut şi a sunat la 112, alertând poliţia.

Un echipaj de la Biroul Rutier Suceava a ajuns imediat la faţa locului, la fel şi o ambulanţă care l-a preluat pe copil. Sunat probabil de un apropiat, preotul a revenit spăşit la locul accidentului. Preotul a fost pus să sufle în etilotest, rezultând concentraţia de 0,48 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Aşadar, peste limita pentru care se întocmeşte dosar penal.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 15.00, pe strada Tineretului, cu sens unic. Preotul plecase de la biserica din apropiere şi s-a îndreptat spre strada Eroilor, adică spre ieşirea din Burdujeni spre Plopeni, unde familia sa deţine o proprietate şi o biserică. Preotul nu a mai ţinut cont de sensurile unice, astfel că pe porţiunea de pe strada Tineretului pe care a avut loc accidentul acesta se afla practic pe contrasens.

Dorin Aelenei, care a văzut în faţa sa cum s-a petrecut accidentul şi a sunat imediat la 112, a relatat: „El a venit de pe contrasens, a lovit copilul şi a mutat imediat maşina spre trotuar. A coborât apoi din maşină, s-a dus la copil, l-a ridicat, copilul avea sânge pe nas şi frunte, se lovise de asfalt. Până am scos eu telefonul să fac o poză numai ce am văzut că preotul s-a urcat în maşină şi a fugit”.

Acesta a reuşit totuşi să facă fotografii cu maşina implicată în accident, astfel că pentru preot nu a mai fost ulterior loc de întors.

Citește mai mult pe Monitorul de Suceava

Sus