Știri Rădăuți

Un spărgător de locuințe în Germania prins la Rădăuți

Un spărgător specializat pe furturile de locuințe din Germania a fost prins la Rădăuți duminică seară. Astfel, se pare că un echipaj de jandarmi a observat în seara de duminică 17 aprilie 2016, la aproximativ 16:30, în apropierea unei benzinării, un grup de cetățeni care au manifestat o puternică stare de nervozitate la apropierea lor.

Ghidați de un fler ieșit din comun, membri echipajului de jandarmi din Rădăuți a acționat în vederea legitimării persoanelor din cadrul grupului și, în urma verificării numelor lor în sistem, au descoperit că pe numele unui individ exista un mandat internațional de arestare, din 7 iulie 2015, emis de autoritățile federale germane, acesta fiind suspectat că este un spărgător de locuințe.

Se pare că respectivul, Robert C., în vârstă de 37 de ani domiciliat în orașul Roman, din județul Neamț, a fost acuzat în Germania că este spărgător, fiind suspect că a intrat prin efracție în cel puțin o locuință.

După ce Robert C. a fost arestat a fost dus la sediul jandarmeriei din oraș pentru procesarea datelor sale și întocmirea documentației legale. Ulterior, acesta a fost transferat la Suceava pentru a se pregăti extrădarea sa în Germania. De regulă, un spărgător condamnat de justiția din Germania va trebui să execute pedeapsa în țara respectivă dar, după o anumită perioadă, acesta va avea dreptul să ceară transferul într-un penitenciar din România.

Spărgătorul din județul Neamț va regreta probabil pentru mult timp faptul că a fost atât de lipsit de inspirație să vină în Rădăuți și ghinionul de a se întâlni cu un echipaj de jandarmi atât de meticulos. 

Sus