Top 5 This Week

Related Posts

Un sucevean a murit săptămâna trecută din cauza pneumoniei, alți 28 au fost diagnosticați cu gripă

În ultima săptămână s-a înregistrat un număr record de suceveni care au ajuns la medic din cauza infecțiilor respiratorii, pneumonii și gripă, numărul total al pacienților fiind de 4.017.

Este o creștere alarmantă dacă luăm în calcul faptul că în săptămâna precedentă au fost 2.499 de pacienți. Un sucevean cu vârsta de 70 de ani a murit de pneumonie, iar alți 28 au fost diagnosticați cu gripă, opt dintre ei fiind internați la secția de Boli Infecțioase a spitalului sucevean.

Cei mai mulți dintre pacienții cu gripă, mai exact zece, sunt copii cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani. Alți opt pacienți se situează în grupa de vârstă 15-49 de ani, iar cinci pacienți diagnosticați cu gripă au vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani. În rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani au fost înregistrate trei cazuri de gripă. Săptămâna trecută au fost diagnosticați cu virusul gripal și doi copii cu vârste între doi și patru ani. Reprezentanții DSP Suceava au explicat că probele recoltate de la un pacient cu gripă au fost trimise spre confirmare sau infirmare Institutului Cantacuzino.

În aceeași perioadă, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat și 3.141 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare.

Citește mai departe pe Obiectiv de Suceava

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles